Keuzes Keuzes, Engelse Stafford Pup

Voor algemene onderwerpen over honden. Berichten die niet over honden gaan kunnen in het Old Cross Cafe geplaatst worden.
Plaats reactie
Tweeq
Rookie Staff
Rookie Staff
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 mei 2019, 14:42
Contacteer:

Keuzes Keuzes, Engelse Stafford Pup

Bericht door Tweeq »

Hoi Allemaal,

Zoals het onderwerp doet vermoeden, en wellicht ben ik zeker niet de eerste, ben ik informatie aan het verzamelen over de engelse stafford.

Het is mijn eerste post dus zal mij, lees ons, kort introduceren.

Wij zijn een gezin van 5 met, logisch gezien, 3 kinderen van 10 - 7- 4. Zelf ben ik 35 en mijn vrouw is 39. Al lange tijd zijn wij aan het kijken voor een hond maar zelf heb ik het statement altijd gemaakt niet voordat de jongste deze uit kan laten.

Zelf zijn mijn vrouw en ik groot gebracht tussen honden en andere dieren dus daar zit, vinden wij, genoeg ervaring. ( Jack Russels, Friese Stabij, Katten, Poezen, Hamsters, Vissen)

Aangezien ook ik toch heel graag een 4-voeter in huis heb zijn we ons nu actief aan het oriënteren en is ons oog gevallen op de engelse stafford. Er zijn veel vooroordelen over deze prachtige dieren en helaas zijn er teveel niet, of niet meer waar. Uiteraard speelt uiterlijk (stoer) wel een rol maar er zijn genoeg stoere honden met een betere "naam".

Wel zijn wij gevallen voor zijn zachte karakter binnen een gezin, het tegen het stootje kunnen tijdens het spelen, intelligentie, "trainbaarheid" en zijn formaat. Dat dit alles valt of staat met opvoeding, socialisatie etc. is in onze optiek logisch.

Echter zitten wij wel met een aantal vragen/"dilemmas" en hopen via diverse fora wat meer te weten te komen. Alle input is welkom.

* Puppy periode: in onze ogen de "lastigste" periode. Op dit moment zijn we aan het kijken of we het ophalen van de pup kunnen combineren met 3 weken vakantie van mijn vrouw, die normaal 3 dagen per week werkt, met daarop aangesloten 4 to 6 weken vakantie van mij op dagen dat mijn vrouw werkt. Dit zal betekenen dat de pup de eerste 20 weken niet alleen zal zijn. Daarna zal ze, wekelijks 2 dagen per week max 4 uur alleen zijn aangezien mijn vrouw tijdens pauzes naar huis kan.

Het dilemma zit echter in de 4 uur dat ze "alleen" is. Onze zoon 10 jaar komt rond 14:30 thuis en zal dan alleen zijn tot 17:00 met de hond. (gescheiden dan wel bij elkaar)

Het is in ons huis gelukkig te regelen dat de hond in een apart verblijf zit tot er toezicht is van een volwassenen echter vraag ik mij af of een hond, stafford specifiek dit accepteert. Echter ze zijn slim genoeg om aanwezigheid te detecteren. Huilen, blaffen, krabben etc. willen we graag voorkomen.


Socialisatie tov. andere honden.


Veel mensen in onze directe omgeving hebben honden. Broers, zussen, ouders met Jack russels, Retrievers en Labradors. Na een eventuele aankondiging van een Engelese Stafford gingen alle alarmbellen rinkelen. (wat mij toch wel een beetje deed gniffelen, omdat alle vooroordelen het werk deden)

Dat de Engelese stafford bekend staat om zijn intolerantie is een feit, echter is elke hond te socialiseren en moet je het maar net treffen. Negatief dan wel positief.

Graag jullie tips/advies of ouderwets forum bashing voor omgaan met andere honden.


Als laatste een korte vraag over de Fokker Supreme Justice. Wie van de lezers heeft ervaring met deze fokker en wil dit graag delen?

Wellicht niet heel netjes om te vragen op een openbaar forum echter zal een liefhebber hier geen problemen mee hebben (hoop ik)Voor nu even voldoende en zie jullie reacties tegemoet.


Heel erg bedankt,

Groetjes Tom
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten